İSTANBUL / PENDİK - Kırımlı Fazilet Olcay Anadolu Lisesi

Ocean Literate School

Kırımlı Fazilet  Olcay Anadolu Lisesi, Öğrencilerini Okyanus Bilincine Sahip Bireyler Olarak Yetiştirmeyi Hedefliyor.

Pendik, 15.01.2024 – Kırımlı Fazilet Olcay Anadolu Lisesi’nde başlatılan yenilikçi bir eğitim projesi, öğrencilerin okyanus okuryazarlığı konusunda bilinçlendirilmesini amaçlıyor. "Journey To The Blue Earth" adı verilen bu e-twinning projesi, okyanus ekosistemlerinin korunmasının önemini vurgulayarak, gelecek nesillerin daha bilinçli ve sorumlu bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Proje, Kırımlı Fazilet Olcay Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören öğrencileri okyanusların korunmasına yönelik çeşitli etkinlikler yapmaya teşvik ediyor. Bu kapsamda, okul bünyesinde "Okyanus  Okuryazarlığı Kulübü" adında bir kulüp kuruldu. Kulüp, öğrencilere okyanusların önemi, korunması gereken nedenler ve bu konuda neler yapabilecekleri hakkında bilgi verirken, aynı zamanda çevresel sorumluluk bilincini de geliştiriyor.

E-twinning projesi kapsamında, öğrenciler diğer ülkelerden akranlarıyla işbirliği yaparak, okyanus koruma konusunda farkındalığı artıracak projeler geliştiriyorlar. Bu işbirliği, küresel bir perspektif kazandırırken, öğrencilerin sosyal ve iletişim becerilerinin gelişmesine de olanak tanıyor.

Kırımlı Fazilet Olcay Anadolu Lisesi Müdürü İhsan AYGÜL, projenin önemine dair şunları söyledi: "Okyanuslarımız, gezegenimizin sağlığı için hayati öneme sahiptir. "Journey To The Blue Earth"  projesi ile öğrencilerimize bu değerli kaynağın korunması gerektiğini öğretmek ve onları bu konuda aktif rol almaya teşvik etmek istiyoruz. Öğrencilerimizin bu projede edindikleri bilgi ve deneyimler, gelecekte daha bilinçli ve sorumlu bireyler olmalarına yardımcı olacaktır."

Projeye katılan öğrenciler, okyanusların korunmasıyla ilgili bilinçlendirici sunumlar yapmak, okul içinde ve çevresinde temizlik kampanyaları düzenlemek ve sosyal medyada farkındalık yaratmak için çeşitli içerikler hazırlamak gibi etkinlikler gerçekleştiriyor.

"Okyanus Okuryazarlığı Kulübü" ve e-twinning projesi, öğrencilerin çevresel sorunlara karşı duyarlılığını artırırken, aynı zamanda onlara küresel vatandaşlık bilinci kazandırıyor. Kırımlı Fazilet Olcay Anadolu Lisesi , bu projelerle yerel toplulukta ve uluslararası alanda olumlu bir etki yaratmayı amaçlıyor.

Yayın: 06.03.2024 - Güncelleme: 07.03.2024 18:00 - Görüntülenme: 81